Norsk butikk med lager i Sarpsborg

Pakker og sender ordre hver dag!

60 dagers åpent kjøp.

Hvorfor og hvordan støtteså?

Hvorfor og hvordan støtteså?

Markus Nedrelid |

Hvordan og hvorfor støtteså?

Å støtteså plenen din kan være nøkkelen til en sunn og frodig gressplen. Men hva er egentlig støttesåing, og hvorfor bør du vurdere å gjøre det? La oss utforske dette litt nærmere.


Hva er støttesåing?

Støttesåing, også kjent som overseeding på engelsk, er en prosess der du sprer frø over en eksisterende plen for å fylle inn tomme flekker, styrke gressets tetthet og forbedre plenens utseende og helse.

Hvorfor bør du støtteså?


 1. Fyller tomme flekker
  Over tid kan plenen din utvikle tynne eller tomme områder på grunn av slitasje, sykdom eller skade. Støttesåing hjelper med å fylle disse områdene og gjenopprette plenens jevne og grønne utseende.
 2. Styrker gressets tetthet
  En tett plen er mer motstandsdyktig mot ugress, sykdommer og skadedyr. Ved å støtteså plenen din, øker du gressets tetthet og forbedrer dens evne til å konkurrere med ugress og tåle stressfaktorer.
 3. Forbedrer plenens utseende
  En tykk og frodig plen er ikke bare mer attraktiv, men den kan også øke verdien av eiendommen din. Støttesåing bidrar til å oppnå dette ønskede utseendet ved å stimulere ny vekst og forbedre plenens generelle helse.

 


Hvordan støtteså?

 1. Forbered plenen.
  Start med å klippe plenen kort og fjerne eventuelle dødt gress, løv, kvist og ruskrusk. Dette kan fjernes med en rake, eller en mosefjerner for eksempel.
 2. Luft plenen.
  Bruk en rive eller plenlufter for å løsne jorden og forbedre luftsirkulasjonen. Vil man ha en ekstra flott plen, kan man med fordel bruke en pipehullufter.
 3. Spred frø
  Bruk en spreder eller håndholdt spreder for å jevnt spre gressfrø over plenen.
 4. Gjødsle
  Påfør ett så  tynt mulig lag med kompost eller plengjødsel for å gi næring til de nye frøene. Bruker man gjødsel bør man vente med dette til frøene har begynt å spire.
 5. Vann
  Hold plenen fuktig etter støttesåing for å fremme spiring av frøene. Se gjerne eget innlegg om vanning. Vi anbefaler å holde plenen lett fuktig til det har spiret godt.


Ved å følge disse trinnene, kan du enkelt støtteså plenen din og nyte fordelene av en sunn og frodig gressplen gjennom hele sesongen.